Kurt Edvinsson, Ingrid Mattisson och Mustafa Askar är några av de Holmsjöbor som i dag känner stor besvikelse. Foto: SVT

Stor besvikelse i Holmsjö efter byggstoppet

Uppdaterad
Publicerad

Holmsjöbornas förhoppningar om nya hyreshus har bytts till besvikelse. Nu har den misstänkte bedragarens byggaffär med kommunen stoppats.

Den misstänkte bedragaren skulle köpa tomtmark i Holmsjö av Karlskrona kommun och bygga 55 nya lägenheter. Men efter de brottsmisstankar mot mannen som framkommit de senaste dagarna stoppar nu kommunen försäljnings- och byggplanerna.

Mustafa Askar driver matbutiken i Holmsjö. Han såg fram emot nybygget och tänkte själv bygga om sin affär för att kunna möta det nya kundunderlaget. Nu får han i stället försöka stötta den fotbollsförening i bygden som blivit svindlad på alla sina pengar.

Misstänkt förskingring

– Alla försöker hjälpa till. Vi har fakturor till Sillhövda AIK som vi nu inte tänker skicka till dem eftersom vi vill hjälpa till, säger Mustafa Askar.

Så sent som i måndags informerades hembygdsföreningen i Holmsjö om planerna på de nya bostäderna av den nu misstänkte bedragaren.

– Allt var ju så possitivt. Allt var ju nästan klart. Och jag tänkte att äntligen kommer det igång, säger Ingrid Mattisson, ordförande i hembyggdsföreningen.

Enligt Kurt Edvinsson från SPF Seniorerna fanns det ett stort intresse för de nya lägenheterna hos många äldre i Holmsjö.

– Det är ju oerhört tråkigt att det här stoppas för behovet finns kvar, säger Kurt Edvinsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet