C vill inte ta ställning om Region Dalarnas ledning

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet är inte övertygade av socialdemokrateras beslut att byta ut Region Dalarnas ledning är det bästa – istället vill ordförande invänta revisorernas besked.

Region Dalarnas högsta ledning består av regiondirektören Tiina Ohlsson, socialdemokraten Leif Nilsson men också centerpartisten Sofia Jarl som innehar vice ordförandeposten.

Trots missar – fullt förtroende för partikollega

Jarl var tillsammans med Leif Nilsson med och undertecknade dokumenten om Tiina Ohlssons bisyssla. Ett dokument som inte fanns innan Dalarnas Tidningar begärde ut det.

Region Dalarna

Trots detta har Peter Helander fullt förtroende för sin partikamrat.

– Ansvaret ligger ju hos ordförande och det är socialdemokraterna som varit inblandade i det här till största del så jag har fullt förtroende för Sofia Jarl, säger han.

Vill invänta revisorerna

Därför är centerpartiet är inte övertygade av socialdemokrateras beslut att byta ut Region Dalarnas ledning är det bästa. Istället menar distriktsordförande Peter Helander, att han vill låta revisorerna göra sitt jobb först innan man tar något sådant beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet