”Tänker till extra kring liftarna” – Idre fjäll tar nya tag inför sportlovsveckorna

Uppdaterad
Publicerad

Ännu större anpassningarna görs nu i fjällvärlden för att kunna ta emot turisterna som kommer. På Idre Fjälls anläggningar ses nu flera saker över.

Vinteranläggningarna har precis som alla andra tvingats anpassa sina verksamheter i samband med coronapandemin. Till följd av restriktionerna så har anläggningarna tvingats stänga till exempel värmestugor, vilket kan vara en utmaning när köldgraderna sjunker.

Hur gör ni nu när värmestugorna är stängda?

Coronaviruset i Dalarna

– Våra gäster har alltid efterfrågat grillplatser där man kan grilla korv och värma sig, så vi ser till att det finns ved och möjlighet att vända sig dit, säger Tommy Halvarsson, marknadschef på Idre Fjäll.

God efterlevnad bland gästerna

Just nu är det en någorlunda lugnare period mellan jul- och nyårshelgerna och de stundande sportlovsveckorna, det vill säga vecka 7, 8 och 9. En paus där Idre fjäll just sett över vilka justeringar som kan göras för att säkra anläggningen ännu mer.

– Efterlevnaden har varit väldigt god bland våra gäster, säger marknadschefen Tommy Halvarsson vid Idre Fjäll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet