Problemen med de omtalade hyresfastigheterna på Blötberget är så stora att de boende skäms för att visa SVT hur det ser ut och nu har räddningstjänsten belagt fastigheterna med nyttjandeförbud. Hör Mårten Ribbing på räddningstjänsten berätta om vad som händer härnäst i klippet. Foto: Anders Hansson/SVT

Efterlysning utfärdad för att delge ägarna till husen i Blötberget

Uppdaterad
Publicerad

Poliser i Västra Götaland söker nu personerna bakom det städbolag som sedan en tid står som ägare till de förfallande husen i Blötberget. Två kvinnor är registrerade som styrelseledamöter i städbolaget. Den ena uppger dock för SVT Nyheter Dalarna att hon inte längre har med bolaget att göra och att hon lämnade det för ett år sedan.

En efterlysning för delgivning är nu utfärdad på ägarna till städbolaget. Det betyder att om någon som representerar bolaget till exempel blir stoppad i en trafikkontroll så kommer polisen att föra den personen till närmaste polisstation för att verkställa delgivningen.

Polisen medveten om adressändringen

Polis har dessutom upprepade gånger och senast under onsdagen besökt den villa i Sollebrunn där den andra kvinnan har adress. Där hade även städbolaget adress till den 9 december men sedan dess gäller en c/o-adress i Ställdalen i Örebro län. Där finns en lägenhet som kvinnan förfogar över. Polisen är medveten om den här adressändringen men tänker ändå fortsätta att söka kvinnan i Sollebrunn den närmaste tiden.

Hyreshusen i Blötberget

– Får vi inte tag på henne där inom rimlig tid kommer vi att bolla över det här ärendet till polisen i Örebro län, säger Eva Kovacs på polisens delgivningsgrupp i Västra Götaland.

Så funkar delgivning

Innan delgivningen skett kan inte det nyttjandeförbud träda i kraft som Räddningstjänsten Dala-Mitt beslutat om. Husens ägare ska dessutom få fem arbetsdagar på sig för att åtgärda de brister som räddningstjänsten anmärkt på, men först måste ägarna alltså bli delgivna.

Den här delgivningen kommer att gå till så att beslutet från Räddningstjänsten Dala-Mitt överräcks och den delgivna får skriva under dokument för att kvittera att delgivningen skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Blötberget

Mer i ämnet