”De har fixat det bra, det känns absolut säkert”, säger eleven Kajsa Norman i klippet. Foto: Hannes Forsell, SVT

Så ska Lugnets gymnasieskola i Falun rädda betygen – flyttar in i idrottshallen

Uppdaterad
Publicerad

Det naturvetenskapliga programmet vid Lugnets gymnasieskola flyttade under måndagen in i Lugnets idrottshall, där ska fyra gånger så stora klassrum rädda elevernas betyg.

– Distansundervisningen har tagit hårt på eleverna och deras betyg, så under hårda restriktioner väljer vi nu att bedriva undervisning på skolan, berättar Annelie Pettersson, rektor för Naturvetenskap- och teknikprogrammet.

Lugnetskolan har klarat sig utan större smittspridning, men har ändå bedrivit en genomgående distansundervisning på grund av pandemin. Något som tagit hårt på eleverna och deras resultat.

Coronaviruset i Dalarna

I veckan beslutade man att provisoriskt bygga om gymnastikhallarna till klassrum, cirka fyra gånger så stora som de vanliga. Allt för att hålla restriktionerna.

– Det här blir en ny situation och vi ser positivt på lösningen. Genom att flytta naturvetarna till gymnastikhallarna så kan teknikstudenterna bedriva viss undervisning i skolans lokaler.

Hör eleverna Kajsa Norman och Simon Eriksson berätta hur de upplever de nya lektionssalarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet