– Vi vidtar kontinuerliga åtgärder för att hjälpa personalen, säger Grönklittsgruppens vd John Strand. Foto: Håkan Sjöström SVT

Orsa Björnpark anmäler sig själva till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

Enligt anmälan så mår personal fortfarande dåligt efter dödsolyckan förra sommaren då en 18-årig djurskötare dödades av en björn i parken.

Det står i anmälan att personalen som försökte rädda kollegan och avlivade björnarna samt de som jobbade under dagen har fått stora men av det inträffade.

– Vi gör den här anmälan för att medarbetare fortfarande mår dåligt av det tragiska som inträffade, säger Grönklittsgruppens vd John Strand.

– Vi vidtar kontinuerliga åtgärder för att hjälpa personalen.

Arbetsmiljöverket samlar information

– Vi har ärendet framför oss, men vi har inte hunnit agera på det ännu, säger Jan Sandberg vid Arbetsmiljöverket i Falun.

– Vi har samlat in mer information, men det här handlar ju inte om ett olycksfall i den normala bemärkelsen, utan mer ett organisatoriskt socialt problem, menar Jan Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

18-årig djurskötare död i björnattack

Mer i ämnet