Det var den 7 april som en man i 40-årsåldern hittades misshandlad i Smedjebacken. Senare bekräftades det att han avlidit. Foto: Lotta Olin/SVT

Tidigare mordmisstänkt i Smedjebacken kräver skadestånd

Publicerad

Den man i 45-årsåldern som häktades skäligen misstänkt för mordet i Smedjebacken i början av april kräver nu skadestånd.

Mannen var frihetsberövad i tio dagar misstänkt för mordet på en man i 40-årsåldern i centrala Smedjebacken, något han senare släpptes och friades för.

Nu vill mannen i 45-årsåldern ha skadestånd för att ha suttit frihetsberövad, det framgår av en ansökning till Justitiekanslern. Detta eftersom att han var anklagad för att ha dödat sin vän, något som påverkade honom psykiskt.

Förundersökning om misstänkt mord lades ner

Han kräver 30 000 kronor i skadestånd av staten,  3 000 kronor per dygn han satt häktad.

Den 21 maj lades förundersökningen om det misstänkta mordet i centrala Smedjebacken ner. Däremot så står mannen i 45-årsåldern fortfarande under misstanke om grov stöld. Beslut om åtal väntas väckas om några månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.