Under tisdagen bekräftade Dalkurd att de kommer lämna Borlänge. Foto: SVT

Uppgifter: Dalkurd flyttar till Uppsala

Publicerad

Dalkurd flyttar sin verksamhet till Uppsala. Det uppger källor till dt.se. Spelarna ska enligt uppgifterna ha blivit informerade under måndagens träning.

– Det är ingenting jag kan bekräfta säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan till SVT Dalarna.

Enligt dt.se så kommer Dalkurd att flytta sin verksamhet till Uppsala. Matcherna kommer under lagets första allsvenska säsong att spelas i Västerås eller Gävle.

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil säger till SVT Nyheter Dalarna att ett beslut tagits, men att man inte kommer att uttala sig mer i frågan i dag. Klubben kommer att ge mer information på tisdagen.

Besked i november

Västerås kommer enligt uppgifterna till dt.se att vara klubbens förstahandsalternativ att spela matcher. Klubben ska dock inte fått något besked från Västerås. Lagets reservarena ligger i Gävle, där matcherna kommer att spelas annars. Besked från Västerås ska komma i slutet av november.

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil sade för två veckor sedan att just Västerås och Gävle var tänkbara alternativ i jakten på en godkänd arena.

Deadline i lördags

Turerna kring var Dalkurd ska spela har pågått länge. Det finns i nuläget ingen arena som är godkänd för allsvenskt spel i Borlänge, där klubben grundades 2004. Kommunen har lovat att rusta upp den nedgångna hemmaplanen Domnarvsvallen om laget gick upp i Allsvenskan, men haft som som motkrav att klubben måste underteckna ett hyresavtal på sju år, något Dalkurds ordförande Ramazan Kizil sagt att man vägrar göra.

– Vi kan inte komma överens med Borlänge kommun, de vill att vi ska teckna kontrakt på sju år, men det kommer vi aldrig att göra, sade Ramazan Kizil tidigare till SVT Dalarna.

Borlänge kommun hade satt lördagen som deadline för ett besked från Dalkurd om var de ska spela nästa säsong. Om de inte fick något besked skulle den avsiktsförklaring där kommunen lovar rusta Domnarvsvallen rivas. Inget besked har dock kommit från Dalkurd.

LÄS MER: Dalkurd FF till Allsvenskan – vann mot GAIS

LÄS MER: Arenaritning i Uppsala ändrad – nytt lag har tillkommit

LÄS MER: Efter avancemanget till Allsvenskan – kommer Dalkurd att vara kvar i Dalarna?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalkurd

Mer i ämnet