Ägaren till husen har polisen inte kunnat nå för att delge bolaget att husen dömts ut och måste åtgärdas. Foto: SVT

Värsta hyresvärdarna utsedda – bolaget bakom husen i Blötberget sämst

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästorganisationens tidning Hem & Hyra har listat landets värsta hyresvärdar. I topp av listan hittas bolaget bakom de utdömda husen i Blötberget i Ludvika kommun, vars ägare inte ens polisen kunnat få kontakt med.

I listan över Sveriges 20 sämsta hyresvärdar, som bolaget bakom husen i Blötberget alltså toppar, skriver hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra bland annat att lägenheterna är kalla, det finns inget varmvatten, det är smutsigt och skräpigt och toavatten i pannrummet.

Vi har tidigare berättat om att räddningstjänsten dömt ut husen och belagt dem med nyttjandeförbud på grund av att de inte håller måttet ur brandskyddssynpunkt, och efter att hyreshusens ägare blivit delgivna det beskedet så har de bara en arbetsvecka på sig att åtgärda bristerna. Annars måste husen evakueras.

Hyreshusen i Blötberget

Problemet är att ägarna inte gått att få tag på. Polisens delgivningsgrupp har gång på gång försökt att hitta fram till ägaren av de utdömda husen utan att lyckas, bolaget har skrivits över på andra personer och den nuvarande ägaren är skriven på falsk adress. Och samtidigt som polisen söker efter ägarna bor människor kvar i lägenheterna.

– Det kan inte vara lagstiftarens mening att det ska finnas ett hinder som tvingar människor att bo i misär, sa polischefen Johan Lundberg till SVT Nyheter Dalarna under förra veckan.

Här hittar du vår tidigare rapportering om hyreshusen i Blötberget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Blötberget

Mer i ämnet