Securitas avdelningschef i Gävle, Magnus Dahlén, har fullt upp med att rekrytera så de klarar att vakta Microsofts nya anläggningar.

Fördubblad arbetsstyrka för att klara av bevakningen av serverhallar i Gästrikland

Publicerad

Bevaknings- och säkerhetsföretaget Securitas har mer än fördubblat sin personalstyrka i Gästrikland. Den stora ökningen beror till stora delar på uppdraget att bevaka Microsofts tre serverhallar som växer fram i regionen.

 – I Gävle var vi 70 stycken i oktober förra året, och i oktober i år är vi 160, säger Magnus Dahlén som är avdelningschef Securitas Gävle-Dala.

Microsoft och Securitas samarbetar på andra ställen i världen så det var inte överraskande att de fick uppdraget här. Bevakningen sker dygnet runt, men exakt vad de gör åt high tech-jätten är förstås hemligt.

 – Det är så klart känsligt att prata om detaljer. Men övergripande kommer vi att ha hand om in- och utpasseringen på alla tre platserna, tillsynsrondering och så kommer vi att bemanna en SOC – Security Operations Center – en säkerhetscentral på varje ställe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Microsofts etablering i Gästrikland

Mer i ämnet