Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Maria Malmer Stenergard (M) om hur hon vill att regeringen agerar – men får också frågan om varför inte hon själv agerat tidigare. Foto: Moderaterna

Moderaterna om sänkta bidrag – kräver att regeringen agerar

Uppdaterad
Publicerad

Att tusentals familjer med barn som har funktionsnedsättningar har fått sänkta eller indragna bidrag får nu socialförsäkringsutskottets ordförande att reagera starkt. Nu kräver hon att regeringen vidtar åtgärder.

– Det är uppenbart att många familjer har hamnat i kläm, säger Maria Malmer Stenergard (M), ordförande för socialförsäkringsutskottet.

Hon har nu ställt en skriftlig fråga till socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) där hon skriver att ”det är uppenbart att regeringen behöver följa upp reformen så att den når sitt syfte och att regelverken är rättssäkra och upplevs som förutsägbara. Från Moderaternas sida menar vi att reformen behöver analyseras för att utvärdera om den uppnår sitt syfte. Eventuella justeringar får göras utifrån vad analysen visar.”

Maria Malmer Stenergard (M) tar också upp att det fanns kritik mot reformen redan innan den infördes.

I klippet berättar Maria Malmer Stenergard (M) om hur hon vill att regeringen agerar – men får också frågan om varför inte hon själv agerat tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdbidragsreformen 2019

Mer i ämnet