Ola Johansson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Halland, säger att regionen inte kan göra undantag. Foto: TT/SVT

Regionen säger upp avtal med vårdcentral – tiotusentals drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Region Halland säger upp avtalet med Säröledens Familjläkare. Detta efter att vårdcentralen valt att inte ansluta sig till journalsystemet VAS.

Regionen använder journalsystemet VAS och har krävt att vårdcentralen gör detsamma – men så har fallet inte blivit. Under tisdagen kom beskedet att regionen säger upp avtalet eftersom de inte kan särbehandla en av aktörerna.

– Vi ställer krav på att alla i Vårdval Halland Närsjukvård ska använda det gemensamma journalsystemet VAS. När vårdens olika delar använder samma journalsystem blir det lättare att erbjuda en sammanhållen vårdkedja för de halländska patienterna och det ökar patientsäkerheten, säger Ola Johansson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Halland, i ett pressmeddelande.

De som valt Säröledens Familjeläkare kommer att få information om nytt val av vårdenhet innan avtalet upphör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalsystemet VAS

Mer i ämnet