Skärpta besöksrutiner på Peder Skrivares skola efter attacken

Publicerad

För Peder Skrivares skola i Varberg kom händelsen med yxmannen som en chock. De är en av få skolor i Sverige som blivit utsatta för en attack. För att undvika att något liknande kan ske igen har skolan vidtagit flera säkerhetsåtgärder, enligt gymnasiechefen Tobias Ramstedt.

– Vi har skärpt våra rutiner när det exempelvis gäller besökare. Vår reception är på plats sedan tidigare och nu måste man anmäla sig när man kommer som gäst till skolan så att vi har koll på vilka som är här och hur länge de ska stanna, säger Tobias Ramstedt.

Enligt skolans egen enkätundersökning för läsåret 2020/2021 upplevde 95 procent av eleverna i årskurs 1 att de alltid eller ofta känner sig trygga på skolan. Hälften av svaren i enkäten samlades in innan attacken och hälften efter.

Attacken mot Peder Skrivares skola

Även Skolverket har gjort en enkätundersökning på elever i årskurs 2 på Peder Skrivares skola. Den ufördes i februari, alltså månaden efter attacken. Resultatet visar där att 92 procent känner trygghet i skolan.

I klippet berättar rektor Tobias Ramstedt mer om vad som förändrats efter attacken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken mot Peder Skrivares skola

Mer i ämnet