Fatemeh Hakimi vågar inte gå ut och leka själv på Spenshults asylboende. Klicka på klippet för att höra henne berätta om familjens nya boende efter avvecklingen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Tolvåriga Fatemeh känner sig otrygg efter flytt till större asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Migrationsverkets avveckling av mindre boenden har flera barnfamiljer som saknar uppehållstillstånd tvingats flytta. En flytt från trygghet till otrygghet, enligt tolvåriga Fatemeh Hakimi.

– Vågar inte gå ut och leka som jag gjorde förr. Jag lekte varje dag, säger hon.

Hundratals barn till asylsökande i Västsverige kan komma att flyttas till Migrationsverkets kollektiva boenden.

Nu slår både Rädda barnen och Svenska kyrkan larm om att boendena är olämpliga för barn och att flyttningarna inte tar hänsyn till barnens behov.

Tillsammans med sin familj tvingades Fatemeh, 12, lämna lägenheten i den lilla orten Blidsberg i Ulricehamns kommun för att flytta in på asylboendet Spenshult, med över 300 boende, utanför Halmstad.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om våld, mordförsök och otrygghet på asylboendet Spenshult. I klippet ovan berättar Fatemeh Hakimi vad hon tycker om att flytten dit.

Så här svarar Migrationsverket på Rädda barnens kritik:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.