Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hamnarbetaren misstänks bland annat ha planerat ett inbrott i en container där kokainet bytts ut mot så kallade attrapper. Mannen nekar till all inblandning. Hör hans advokat i klippet. Foto: Bilder ur förundersökningen och SVT

Advokaten till hamnarbetaren i Helsingborg: ”Han förnekar allt”

Publicerad

Den åtalade hamnarbetaren har inte känt till kokainsmugglingen till Helsingborgs hamn och är helt oskyldig, enligt försvarsadvokaten Sven-Eric Ohlsson.

– Han har koll på båtar och containrar, men vi talar om ett hundratal personer som har samma kunskaper som han har haft, säger han.

Åklagaren och tullen menar att mannen spelat en nyckelroll i kokainhärvan i hamnen. Enligt förundersökningen har mannen bland annat gjort slagningar i hamnens datasystem för att förmedla information om var knarkcontainrarna finns.

– Han förnekar gärningarna. Det innebär att han inte haft ett dugg med det här att göra och han har inte känt till det. Han har inte gjort de slagningar som åklagaren påstår, säger Sven-Erik Ohlsson.

Kokainsmuggling Helsingborgs hamn

Att mannen satt häktad misstänkt för en liknande härva 2010 är ingen försvårande omständighet, menar Sven-Eric Ohlsson.

– Det är lätt att säga att han varit misstänkt förr, men det behövs inte särdeles mycket för att bli misstänkt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kokainsmuggling Helsingborgs hamn

Mer i ämnet