Polisens tekniker undersöker fyndplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Två män åtalas för mord

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas för mordet på en 20-årig man vid en idrottsplats i Bårslöv utanför Helsingborg den 31 oktober förra året.

Enligt åtalet var upprinnelsen till mordet en konflikt mellan två bröder och de två åtalade två dagar innan dödsskjutningen. Den yngre brodern ska under flera timmar ha hållits instängd i ett förråd, och den äldre brodern ska ha hotats med att han skulle skjutas om han inte gav de åtalade en stor summa pengar.

– Den äldre brodern har hotats till platsen och tvingats överlämna 50 000 kronor, säger kammaråklagare Per-Axel Rosén Beck.

Bårslövmordet

Uppgifter om att hjälpa

Två dagar efter hoten, utpressningen och människorovet ska de åtalade och den yngre brodern befunnit sig vid idrottsplatsen i Bårslöv. På plats fanns även den 20-årige mannen som ska ha varit bekant med de båda bröderna.

– Man har inte kunnat klarlägga varför 20-åringen kom till platsen, men det finns uppgifter som tyder på att han på något sätt skulle hjälpa till i konflikten, säger kammaråklagare Per-Axel Rosén Beck.

20-åringen sköts med flera skott mot kroppen och skotten ska ha avlossats av båda de åtalade. Den yngre brodern ska ha fått vapen riktat mot sig, men han blev inte skjuten.

Eldade upp offrets bil

Efter mordet ska de åtalade ha kört i offrets bil till Ängelholm, där de eldade upp den. 

Männen åtalas för mord, människorov och utpressning samt även för grov skadegörelse, en av bröderna för grovt olaga hot. Deras flickvänner åtalas för skyddande av brottsling, bland annat för att de köpte en dunk diesel för att anlägga bilbranden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bårslövmordet

Mer i ämnet