17-åringen åtalas för att ha attackerat Östersunds målvakt på Stadsparksvallen. Foto: TT

17-åringen inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

Säkerhetspådraget var stort när rättegången inleddes på onsdagen, mot den 17-åring från Södertälje som är misstänkt för bland annat misshandel mot Östersunds målvakt under matchen mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen.

17-åringen verkade lugn när han kom in i rättssalen vid förhandlingens start, rapporterar SVTs reporter på plats. Målvakten Aly Keita, som var den som utsattes för misshandeln fanns inte på plats i tingsrätten i Jönköping, utan kommer vara med på videolänk.

17-åringen är åtalad för misshandel och falskt larm, grovt brott. Det var i slutet av matchen som 17-åringen rusade in på planen och attackerade Aly Keita, målvakt i Östersunds FK. Enligt åtalet tog han strypgrepp på honom, brottade ner honom och utdelade slag mot hans huvud.

Överfallet på Stadsparksvallen

Medger misshandel

17-åringen är också misstänkt för falskt larm, eftersom han påstod att det fanns en bomb på arenan. Han har medgivit falskt larm. Han har också erkänt att han dragit ner målvakten på marken, men har har sagt att han är osäker på om slag utdelades.

Matchen fick avbrytas och nyligen beslutade Besvärsnämnden att slutresultatet i matchen mellan J-Södra och Östersund ska vara 1-1, som det också stod när attacken på målvakten inträffade.

Rätten beslutade att hålla förhandling bakom stängda dörrar. Men enligt uppgifter från vice chefsåklagare Pernilla Törsleff så var 17-åringen fåordig under dagens rättegång. Han höll mest tyst

För båda brotten

Pernilla Törsleff menar att 17-åringen ska dömas för både misshandel och för grovt falsklarm och yrkade på 90 timmars ungdomstjänst.

17-åringens advokat, Uno Karlsson, har i samråd med sin klient beslutat att inte lämna några kommentarer om dagens rättegång.

Dom faller om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallet på Stadsparksvallen

Mer i ämnet