Foto: IVO/TT

24 Karat polisanmäls av Försäkringskassan

Uppdaterad
Publicerad

Tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö som tvingades stänga efter en rad felanmälningar har nu polisanmälts av Försäkringskassan, det uppger Vetlandaposten.

Tandläkarmottagningen 24 Karat som tvingades stänga efter ett antal felbehandlingar polisanmäls nu av Försäkringskassan efter misstankar om bedrägeri.

– Jag kan bekräfta att det har kommit en anmälan från Försäkringskassan om bedrägeri för att de har använt tandvårdsstödet på ett felaktigt sätt. Det har nyss kommit in och kommer att lämnas över till åklagare troligtvis redan i veckan, säger Niclas Abrahamsson på polisens bedrägerigrupp till Vetlandaposten.

Det var i januari som IVO, Inspektionen för vård och omsorg, stängde 24 Karat efter att allvarliga brister hade uppdagats. Tillsynsmyndigheten beskrev bristerna som ”en påtaglig fara för patientens liv, hälsa eller personliga säkerhet” Totalt rörde det sig om 28 patientklagomål .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tandläkarmottagning stänger efter vanvård

Mer i ämnet