Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Bäckström, EU-kandidat från Aneby, svarar på de tre viktigaste frågorna inför EU-valet. Foto: SVT

Därför vill kristdemokraterna vara med och påverka EU

Uppdaterad
Publicerad

Lantbrukaren Mikael Bäckström från Aneby är den högst placerade kristdemokratiska kandidaten till EU-parlamentet från Jönköpings län. En av hans viktigaste frågor inför EU-valet är möjligheten till självförsörjning.

Kristdemokraterna fick två mandat i EU-parlamentet vid förra valet 2019. Inför årets val om en dryg vecka så toppas partiets lista av Alice Teodorescu Måwe och Ella Kardemark. På plats nummer sex återfinns Mikael Bäckström, lantbrukare från Aneby.

Inför EU-valet den 9 juni kommer SVT Nyheter Jönköping att intervjua de politiker från Jönköpings län som är högst upp på respektive partis valsedel. Några av dessa politiker har en god chans att bli valda till EU-parlamentet, medan andra, som står längre ner på listorna, i praktiken har en mycket liten möjlighet.

Läs en presentation av kandidaten i SVT:s Valkompass här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en längre intervju med Mikael Bäckström (KD). Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet i Jönköpings län

Mer i ämnet