Hade stulna bilar på lastbilsflaket – åtalas i Jönköpings tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för grov stöld alternativt grovt häleri sedan han stoppats av polisen med två stulna bilar på lastbilsflaket. Bilarna kunde hittas tack vare ett inbyggt spårningssystem.

Det är Jönköpings-Posten som rapporterar att lastbilschauffören som är 45-årsåldern åtalas i Jönköpings tingsrätt. Han stoppades i början av november i närheten av länssjukhuset Ryhov i Jönköping och när polisen öppnade lastbilstrailern fann de två bilar till ett sammanlagt uppskattat värde av 660 000 kronor. De rapporterades stulna från Ljungarum några kilometer bort.

Spårningssystem

Mannen som ägde den ena bilen hade fått ett larm om att bilen var stulen, och i det elektroniska spårningssystem som bilen var utrustad med, kunde han också se var den befann sig.

När polisen kom till den platsen såg de en utlandsregistrerad lastbil som just var i färd med att åka. Vid kontroll av fordonet hittade polisen dels den anmält stulna bilen, dels ytterligare en bil av samma märke.

Den åtalade mannen dömdes för några år sedan i Storbritannien till två års fängelse i för införsel av droger. Han är även dömd i Litauen för bedräglig förvaltning av konton och för otillbörlig användning av egendom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.