Under torsdagskvällen hade länsförbundsstyrelsen i Jönköpings län möte om Emma Carlsson Löfdahl. Foto: Jonas Ekströmer/TT-Henrik Montgomery/TT

Liberalernas partiledning kräver Carlsson Löfdahls avgång

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledning uppmanar nu Emma Carlsson Löfdahl att lämna sin riksdagsplats. På torsdagskvällen kom samma krav från hennes länsförbund. Det är efter uppgifterna om att hon hyr lägenhet av sin make och samtidigt plockar ut maxersättning, som kraven kommer.

”Jag har under de senaste dagarna haft samtal med Emma Carlsson Löfdahl. Min bedömning är att Emma Carlsson Löfdahl bör lämna sin plats. Det handlar inte främst om regelverket utan om förtroende”, säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i en skriftlig kommentar till TT.

Emma Carlsson Löfdahl (L) från Jönköpings län hyr en bostadsrätt i Stockholm som tillhör hennes make, kunde Aftonbladet avslöja tidigare i veckan. Det kostar skattebetalarna 412 000 kronor för nuvarande mandatperiod.

Hon säger till Aftonbladet att hon betalar sin make 13 000 kronor i månaden, trots att avgiften ligger på ungefär 2 500 kronor.

”Saknar fortsatt förtroende”

Under torsdagskvällen hade länsförbundsstyrelsen i Jönköpings län möte om Emma Carlsson Löfdahl. Se deras kommentar i klippet ovan.

Under fredagmorgonen kom alltså krav även från partiledningen.

”Jag tar till mig av kritiken”

SVT Nyheter har sökt Emma Carlsson Löfdahl utan reslutat. Hon kommenterar nu kraven på avgång på sin Facebook-sida.

”Jag har lärt mig att man inte ska föra något förhastat då det är krisläge. Mitt ärende ligger hos åklagaren och jag kommer inte att ta något beslut om avgång innan deras beslut kommer. Jag vet att jag följt gällande regelverk och fått det godkänt både från riksdagsförvaltningen och partiet innan jag gjorde denna boendelösning. Men jag är inte tondöv utan har tagit till mig den kritik som framförts och därför också meddelat att jag betalar mellanskillnaden på hyra och avgift.” skriver hon där.

”Det har varit den konstigaste veckan i mitt liv och just nu behöver jag lugn och ro, både för kropp och själ. Jag kommer att stänga av telefonen de närmaste dagarna.” avslutar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

L-ledamotens hyresersättning

Mer i ämnet