En begärs nu häktad misstänkt för mord på en 17-åring vid Huskvarna stadspark förra veckan Foto: SVT

Man häktas för mord på 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha misshandlat en 17-åring till döds i Huskvarna stadspark i torsdags kväll har nu häktats. Den misstänkte greps strax efter dådet som rubriceras som mord.

Den 17-åriga pojken avled efter att ha hittats svårt knivskuren i Huskvarna stadspark. Strax efter händelsen kunde en 21-årig man gripas i närheten, och på måndagen häktades han av Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag vill inte gå in på vilka bevis vi har, men bevisningen är i alla fall så stark att han kan häktas, säger åklagare Adam Rullman till SVT.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Häktningsförhandlingarna under måndagseftermiddagen skedde bakom stängda dörrar, och både åklagare och försvar var efteråt fåordiga, men den misstänkte 21-åringen förnekade brott. Han är tidigare dömd för flera brott, bland annat misshandel och narkotikabrott. 

Åklagaren får nu fram till 7 september på sig för att väcka åtal, en tid som kan förlängas.

Kommunen var i krismöte

Samma kväll som mordet inträffades gav krisstöd till den 17-åriga pojkens anhöriga genom kommunens posomgrupp. Jönköpings kommun har även diskuterat hur fritidsgårdar och fältgruppen ska användas som stöd till ungdomar.

I klippet nedan hör du SVTs reporters rapport från platsen dagen efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Mer i ämnet