Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SD-ledamoten Angelica Lundberg om Kalla faktas granskning om partiets anonyma konton på sociala medier. Foto: SVT

SD-ledamoten Angelica Lundberg om TV4:s granskning: ”Lösa anklagelser”

Publicerad

I TV4:s Kalla fakta visas hur Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning använder anonyma konton i sociala medier. Enligt granskningen kontrolleras 23 stycken av partiet utan att det framgår.

– Det är ett sätt att nå spridning och det har jag inga som helst problem med, säger Angelica Lundberg (SD), riksdagsledamot från Jönköping.

Det är den andra delen av TV4:s Kalla fakta ”Undercover i trollfabriken” som visar hur Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning hanterar anonyma konton i sociala medier. En reporter på Kalla fakta arbetade under flera månader på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning och spelade bland annat in samtal med dold kamera.

Totalt har Kalla fakta identifierat 23 konton i sociala medier som ska kontrolleras av Sverigedemokraterna utan att det framgår – konton med sammanlagt hade runt 260 000 följare.

Hör SD-ledamoten Angelica Lundberg från Jönköping kommentera granskningen i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.