Hör regionen och Vårdförbundet kommentera snittlönen för sjuksköterskorna april – juni: 48 373 kr/mån. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Snittlönen för IVA-sjuksköterskorna april – juni: 48 373 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Regionens siffror visar att snittlönen för sjuksköterskorna på IVA i länet i april – juni var 48 373 kronor/månad. De arbetade i snitt tio timmar mer per månad jämfört med samma period 2019.

I klippet hör du arbetsgivare och fack kommentera den arbetstid och den snittlön som sjuksköterskorna hade då trycket på IVA var som hårdast.

Från april till juni i år var snittarbetstiden bland sjuksköterskorna 122 timmar/månad vilket är en ökning med 9 procent från samma period förra året då de arbetade 112 timmar/månad i snitt. Ökningen handlar en hel del om arbetspass med kvalificerad övertid som nattarbete och storhelger.

Corona Jönköping

Ökning med 26 procent

Under samma period ökade den utbetalda lönen från 36 687 kronor/månad till 48 373 kronor/månad. Om man räknar bort lönerevisionerna som skett sedan förra året så blir det en ökning med 26 procent av snittlönen under april till juni jämfört med samma period förra året.

En del av ökningen är det arbetsvärderingstillägg på 4000 kronor/månad som regionen betalade ut till de som jobbade nära covidpatienterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet