Foto: SVT/TT

Smålänningarna gör minst i landet för att minska köttkonsumtionen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en undersökning som SVT har låtit göra är smålänningarna de som gör minst för att minska sin köttkonsumtion. Samtidigt är köttets påverkan en het debattfråga.

Var tredje svensk har minskat sin köttkonsumtion för klimatets skull, men i Småland tycker de om sitt kött. Där är det bara var fjärde person som har dragit ned på sitt köttätande.

– Om man åt kött sex gånger i veckan förr så kanske jag äter jag äter fyra gånger i veckan nu, säger Rose Marie Blankenburg.

Undersökningen visar också att 66 procent av smålänningarna tycker att köttproduktionen har liten eller ingen påverkan alls på klimatet.

– Jag tror det är mest elektronik, till exempel kylskåp och sådant som skadar ozonlagret. Jag tror inte att det har något med kött att göra, säger Adam Jonsson.

Se mer i klippet ovan.

SVT rapporterade · Har du dragit ner på köttkonsumtionen? Hur går det?

Laddar in inlägg...

Den här frågan är en del av projektet Sverige möts. För att få veta mer kan du antingen svara på frågan eller gå in på Sverige möts hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige möts: Köttet och klimatet

Mer i ämnet