Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör civilministern Erik Slottner (KD) om den gröna omställningen som sker i Boden och runt om i landet. Foto: Adam Berlin/SVT

Bodens vädjan under ministerbesöket: ”Behöver stöd”

Uppdaterad
Publicerad

Civilminister Erik Slottner (KD) gästade under tisdagen H2 Green Steel. Under träffen diskuterades bland annat hur stora resurser som krävs för att hantera ett så stort projekt.

– Det kräver mycket av kommunerna, säger civilministern.

Civilminister Erik Slottner (KD) besökte under tisdagen Boden. Under besöket träffade ministern landshövdingen och representanter från ett antal olika norrbottniska kommuner.

Men besöket avslutades vid H2 Green Steel där Bodens kommunalråd Claes Nordmark (S) var närvarande.

Industriboomen i norr

– För oss är det viktigt med dessa besök för att få regeringen att förstå hur snabbt den här samhällsomvandlingen behöver gå, säger han.

”Otroligt viktigt besök”

Civilministern berättar att han förstår allvaret och hur snabbt omvandlingen måste ske.

– Det kräver mycket av kommunerna. Därför är det viktigt för mig att komma på besök för att förstå omfattningen av dessa projekt, säger Erik Slottner (KD).

Se bilder från den enorma byggarbetsplatsen – och hör civilministern om den gröna omställningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industriboomen i norr

Mer i ämnet