En man avliden efter lägenhetsbrand i Boden

Publicerad

En man har avlidit efter en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i centrala Boden på lördagsförmiddagen, uppger polisen. Närmast anhöriga är underrättade.

Det var en utomstående som upptäckte att det brann i lägenheten och larmade polis och räddningstjänst.

– När vi kom till platsen hade en person tagit sig ut på balkongen och det brann kraftigt inifrån lägenheten, säger Ronnie Lindberg, inre befäl vid Räddningstjänsten.

Var medvetslös

När rökdykarna kunde ta sig in in lägenheten fann de mannen.

– Personen var då då inte var vid medvetande, säger Ronnie Lindberg.

De två fördes med ambulans till sjukhus men den ene avled av sina skador.

Övriga boende i hyreshuset på Prästholmen fick evakueras under släckningsarbetet, men de har nu kunnat återvända till sina bostäder.

Ingen misstanke om brott

– Det har brunnit kraftigt och varit rökutveckling men vår bedömning är att övriga hyresgäster ska kunna bo kvar, säger Ronny Lindberg.

Polisen har hållit inledande förhör med vittnen och lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts, ingen person är delgiven misstanke om brott. Den brandskadade lägenheten är fortsatt avspärrad, en teknisk undersökning kommer att genomföras senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer