Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Camilla Friberg (S) om hur det känns att ersätta Luleås förre kommunalrådet Niklas Nordström. Foto: SVT

Ersättaren för Niklas Nordström (S): ”Jag hade gärna låtit bli”

Publicerad

Förre kommunalrådet Niklas Nordströms stol stod tom på dagens fullmäktigemöte i Luleå, men en socialdemokratisk ersättare kallades in.
– Jag hade gärna låtit bli att ersätta honom i dag, säger Camilla Friberg (S).

Det blev till att börja med ett annorlunda möte eftersom toppolitikern Niklas Nordström saknades för att han avgått. Men ingen är oersättlig och Camilla Friberg satte sig på hans plats mellan kommunalråden Lenita Ericson (S) och Anders Josefsson (M).

”Ledsamt och jättetråkigt”

Och Camilla Friberg var märkbart tagen av stundens allvar.

– Det är klart att det känns annorlunda i dag. Det är känslomässigt på ett helt annat sätt när jag ska gå in och ersätta Niklas Nordström, säger hon.

Vad tycker du om situationen?

– Det är oerhört ledsamt och jättetråkigt. Jag hade gärna låtit bli att ersätta honom i dag, säger Camilla Friberg.

Kommunalrådet Lenita Ericson tyckte att det kändes lite tomt utan Niklas Nordström.

– Nu sitter det en annan person bredvid mig och det känns lite konstigt, men vår politik ligger fast och vi har redan hanterat budgeten på vårt senaste sammanträde i kommunstyrelsen, säger hon.

Anmälan utreds

Och enligt samstämmiga uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten så kommer den omtalade anmälan mot Niklas Nordström om ”olämpligt beteende” mot en anställd i beroendeställning att utredas.

Men hur det ska gå till och när det ska vara klart vill ingen uttala sig om. Och kommunalrådet Lenita Ericson vägrar att kommentera.

– Det är speciellt viktigt i ett känsligt personalärenden att vi ledamöter inte springer runt och kommunicerar det här, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lekfalks mentor

Mer i ämnet