Kent Ögren, ordförande för Arvidsjaurs flygplats, säger att Nextjets konkurs troligtvis kommer att leda till permitteringar av personal. Foto: SVT

Nextjets konkurs: ”Det kan bli permittering av personal”

Uppdaterad
Publicerad

Nextjets konkurs kommer troligtvis att leda till permitteringar av personal.
– Vi kan inte stå med  25 anställda som inte har något flyg att ta hand om, säger Kent Ögren, ordförande för Arvidsjaurs flygplats.

Nextjet har år efter år haft ekonomiska problem och betalat sina skulder så sent som möjligt. Konkursen innebär att flygbolaget är skyldigt flygplatsen drygt 1,6 miljoner kronor och det blir upp till konkursförvaltaren att försöka reglera det.

”En ren parodi”

Flygplatsstyrelsens ordförande Kent Ögren är mycket besviken på Nextjet.

– Jag tycker inte att de har skött sig bra. Det har varit strul i flera år nu, en ren parodi, faktiskt

Eftersom anbudsförfarandet måste göras om så var beskedet tidigare att det kunde bli flygfritt i Arvidsjaur i juni, juli och augusti och nu blir det alltså längre än så.

– Risken är att det blir ett längre avbrott och det påverkar vår personal och Arvidsjaurs företagare, och då speciellt besöksnäringen, negativt.

Kan bli permitteringar

Kan det bli permitteringar av personal?

– Det är inte uteslutet. Vi kan inte stå med 25 anställda som inte har några flyg att ta hand om.

Vad tycker du om det som hänt:

– Just nu känns det bara jobbigt,  men samtidigt är det ganska skönt att få ett besked som vi kan jobba efter. Vi har levt under den här pressen ganska länge nu och vi har stora förhoppningar på trafikverkets nya upphandling, säger Kent Ögren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nextjet

Mer i ämnet