Skola utryms på grund av tung snö på taket

Uppdaterad
Publicerad

Rosviks skola i Piteå har utrymts på grund av att det ligger för tung snö på taket.

Barn och personal befinner sig utomhus och kan nyttja andra lokaler vid behov. Vårdnadshavare uppmanas att hämta sina barn eftersom undervisning och bespisning har ställts in.

Det var personalen som direkt på morgonen upptäckt att taket inne i skolans slöjdsal buktade in och då beslutade man sig för att utrymma skolan.

Personal från kommunens fastighetsavdelning är nu på plats för att stötta upp och skotta av taket.

Skolan utrymd

En första undersökning ska göras för att se vilka skador som uppstått och vilka åtgärder som måste göras.

– Det är ingen fara, det är av säkerhetsskäl då taket buktade in. Ingen elev eller någon från personalen är skadad och taket har inte rasat in utan de upptäckte att det buktade in i slöjdsalen och då utrymde de skolan på en gång, säger Anita Texwall, rektor Rosviks skola.

Oklart när skolan kan öppnas igen

Arbetet med att skotta av taken på Rosviks skolas olika byggnader hade redan påbörjats när detta inträffade. I nuläget är det oklart när skolan åter kan tas i bruk.

Rosviks skola har elever från förskoleklass till årskurs sex, skolan har totalt 200 elever och cirka 150 elever vistas i den huvudbyggnad som har utrymts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.