I det här området utanför Parakka ska kroppen ha hittats Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Två erkänner brott mot griftefriden

Publicerad

Tre män, 28, 37 och 38 år, har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord och brott mot griftefriden. Det efter att polisen hittat en människokropp i byn Parakka som de misstänker är den försvunna 29-åringen från Kiruna. Samtliga förnekar mord men två av de misstänkta har erkänt brott mot griftefriden.

De tre männen har suttit häktade sedan början av augusti misstänkta för människorov men i och med att polisen påträffat kroppen av vad de tror är den försvunna 29-åringen ändrade åklagare Anna Bergström brottsrubriceringen från människorov till mord och brott mot griftefriden.

Häktades för mord och brott mot griftefriden

Häktningsförhandlingen av den 28-årige mannen, hemmahörande i Kiruna, hölls under torsdagseftermiddagen. Mannen häktades för mord och brott mot griftefriden. Han förnekar brott.

Erkänner brott

Under fredagsförmiddagen häktades även de två andra männen, som också de förnekar mord. Däremot erkänner de brottsanklagelserna om brott mot griftefriden.

– Ingen av männen har erkänt mord men två av dem har erkänt brott mot griftefriden, säger åklagare Anna Bergström.

Var det nya uppgifter för dig?

– Nej, det var det inte.

Inväntar analyser

Åtal mot de tre männen ska vara väckt senast den 29 augusti.

– Vi inväntar en del analyser från NFC så nu fortsätter förundersökningen.

29-åringen sågs senast den 27 juli i centrala Kiruna och anmäldes försvunne den 29 juli. Den 5-6 augusti häktades tre män misstänkta för människorov samtidigt som sökandet efter den försvunna mannen fortsatte. Den 14 augusti påträffade polisen en människokropp i byn Parakka, sydöst om Kiruna som de misstänker är den försvunne 29-åringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Parakka i Kiruna

Mer i ämnet