NMR:s demonstrationståg i Boden 1 maj. Foto: SVT

Vems ansvar är det att nazister marscherar i Boden?

Uppdaterad
Publicerad

Skulle du kunna rösta på ett nazistiskt parti? Eller tycker du kanske att nazistiska organisationer ska förbjudas helt? Med anledning av att Nordiska motståndsrörelsen vill ta en plats i kommunfullmäktige i Boden hade vi i dag ett direktsänt samtal – där tittarna ställde frågorna.

I veckan har vi haft fokus på Boden där ett nazistiskt parti för första gången i modern tid demonstrerat och i september ställer samma parti upp i valet till kommunfullmäktige.

Nordiska motståndsrörelsen vill bland annat inrätta ett statligt institut som ska dna-testa människor för att på så sätt avgöra vilka som ska få bo kvar. Vad väcker det för tankar hos dig? Hur tycker du att de etablerade partierna ska agera? Och vad händer med politiken när ett antidemokratiskt parti ställer upp i ett demokratiskt val?

I dag hade vi ett direktsänt samtal med Olle Lindström (M) och Claes Nordmark (S) som representerar kommunens två största partier. Politikerna svarade under sändningen på frågor som tittare skickade in.

I klippet ovan kan du se en repris av sändningen. I chatten kan du läsa frågor som skickades in och vår rapportering inför sändningen.

SVT rapporterade · Nazister vill in i kommunpolitiken i Boden

Laddar in inlägg...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

NMR Norrbotten

Mer i ämnet