Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
John Johansson (S), kommunalråd med ansvar för social välfärd. Foto: SVT

Ansvarig politiker om bristerna på Berggården: Kommer givetvis följa upp

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommuns egna granskning av Berggården konstaterar en rad brister – bland annat inom bemanningen. Situationen på Berggården och andra boenden i kommunen kommer följas upp, säger ansvarigt kommunalråd.

Enligt John Johansson (S), kommunalråd med ansvar för social välfärd, är bemanningssituationen generellt oroande inom vård och omsorg. Det gäller inte bara Norlandias boende Berggården, utan även kommunala verksamheter.

– Vi får titta på hur vi jobbar där. Vi har inte fått till oss att det finns misstankar om brister i något av de andra vård- och omsorgsboendena men vi kommer givetvis att följa upp både Berggården framåt och också våra andra boende för att se om det finns saker som vi behöver förbättra även där.

Fungerat bra

På onsdagen presenterades Örebro kommuns utredning av Berggården. Uppföljningen visar på flera brister och ska nu besvaras av Norlandia Care AB, som driver boendet. Parallellt pågår Inspektionen för vård och omsorgs granskning.

När det kommer till kommunens hantering kring tillsyn av boendet, tycker John Johansson att det fungerat.

– Jag vill ändå hävda att så fort vi fick kännedom om anklagelser och misstankar om brister så påbörjade vi en grundlig och ordentlig utredning. Den kommer också följas av den blixtinspektion som IVO tillsatte. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Berggården i Örebro

Mer i ämnet