A-traktormöte med polis och Örebro kommun Foto: Anders Nord / SVT

A-traktormöte med ungdomar, polisen och kommunen.

Uppdaterad
Publicerad

Problemen med stökiga A-traktorträffar har pågått flera år. På tisdagskvällen träffades därför ungdomar, polis och kommunen för att diskutera lösningar.

Det var många A-traktorförare som kom till dialogmötet på tisdagskvällen där bland andra Örebro kommun och polisen var representerade.

Syftet med kvällen var att få en dialog med ungdomarna för att tillsammans med dem arbeta fram en lösning på var de kan vara och meka med sina A-traktorer och ha träffar utan att omgivningen störs för mycket.

Blir stökigt

Per-Åke Sörman (C), Fredrik Malm polis och Patrik Wallin Örebro kommun Foto: Anders Nord / SVT

– Problemet, som vi sett under ganska många år, är att på de mötesplatser de motorburna ungdomarna håller till på helgkvällarna är att det blir stökigt. Det är fylleri, nedskräpning, skadegörelse, våld och misshandel, säger Patrik Wallin, brottsförebyggare Örebro kommun. Det oroar oss.

Går med i en klubb

Ett alternativ för att lösa problemen kan vara att man går med i någon av de klubbar som har en inriktning vad gäller motorer och bilar och där skulle man kunna ha en strukturerad verksamhet menar Patrik Wallin.

Ungdomarna själva har lösningen klar för sig.

Emilia Lindén

Vill ha ett eget ställe

– Vi vill ha ett ställe att vara på. Till exempel en stor belyst parkering, avskilt men ändå nära för alla. Och där det kan få låta, för det gör det ju när man åker omkring, säger Emilia Lindén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

A-traktorerna

Mer i ämnet