Patrik har varit försvunnen i över två år. Foto: Privat / SVT

Belgisk polis kan ha hittat nya spår efter försvunne Patrik

Uppdaterad
Publicerad

Nya spår kan ha kommit fram i sökandet efter försvunne Patrik. En avliden person har påträffats i Belgien, vars DNA delvis matchar med Patriks. Men det är ännu för tidigt att säga säkert, menar polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det i slutet av förra veckan som polisen fick upp nya spår. Och i torsdags kom uppgifterna från den belgiska polisen till Karin Eldblom, utredningschef vid polisen i Hallsberg.

En avliden person hade då påträffats, och personens DNA gav en delvis matchning på Patriks DNA-profil.

– Det är en delvis matchning, vilket betyder att vi behöver utreda ytterligare för att se om det verkligen är Patrik eller inte, säger Karin Eldblom, utredningschef vid polisen i Hallsberg, till SVT Nyheter.

Påträffades i vatten

Nu ska en kontakt med den belgiska polisen etableras. Karin Eldblom berättar att man inväntar uppgifter om ett tydligare signalement på den påträffade personen.

– Jag vet heller i dagsläget inte om det är något brott kopplat till den avlidna personen i Belgien. Det jag kan säga är att personen påträffades i vatten.

Försvunnen i över två år

Patrik försvann den 22 maj 2017. Han var på väg med tåget från Falun hem till föräldrarna i Malmö, men kom aldrig fram.

Övervakningsfilmer visade att han klivit av tåget redan i Hallsberg, men sedan försvann han spårlöst.

– Skulle det visa sig att det här är Patrik är det ju inte på det här sättet vi önskar hitta honom på. Samtidigt kanske det kan vara skönt för familj och vänner att få komma till ett avslut och slippa leva i undran, säger Karin Eldblom, och fortsätter:

– Men det är som sagt en delvis matchning. Vi vet inte än om det är Patrik eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FÖRSVUNNE 22-ÅRINGEN

Mer i ämnet