Luckan ner till vattenreservoaren. Den hade brutits upp, händelsen har polisanmälts. Foto: Lovisa Blomberg/SVT

Efter intrånget i Svartås vattenreservoar: Nya luckor med larm installeras

Publicerad

Degerfors kommun vidtar säkerhetsåtgärder efter intrånget i Svartås vattenreservoar i höstas. Nya luckor med larm ska installeras på reservoarerna i kommunen.

En anmälan gjordes till både polis och Säpo efter intrånget. Polisanmälan har däremot lagts ner då man inte kunnat säkra några bevis.

– Vad gäller Säpo-anmälan får vi ingen återkoppling, utan det är mer en orosanmälan så att de kan se samband med andra händelser, säger Per Hilding, säkerhetssamordnare i Degerfors kommun.

Efter intrånget i vattenreservoaren påbörjade kommunen ett säkerhetsarbete för att förhindra liknande händelser. Nya säkerhetsklassade luckor med larm beställdes och inom några veckor kommer de vara på plats.

– Den här veckan kommer luckan i Svartå bytas ut och därefter luckorna i Åtorp och Degerfors. Vi är väldigt nöjda och hoppas det här blir en bra åtgärd, säger Per Hilding.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer