Foto: Thomas Wedin / SVT

Emil har stora drömmar om kälkhockey

Uppdaterad
Publicerad

Emil Sedell är 11 år och har suttit i rullstol sedan han föddes. När han hörde att ishockeyklubben Lindlöven skulle dra igång kälkhockey blev han intresserad, och eftersom att han redan spelar innebandy så var steget inte så stort.

– Kälkhockey är bra, basket är mycket svårare. Kälkhockey – då är det bara att köra och skjuta mål, säger Emil.

Arne Öhman är kassör i föreningen och fick idén att starta upp en verksamhet när han såg en kälkhockeymatch på tv under Paralympics.

Paraidrottare i Örebro

”Verkade fantastiskt”

– Jag tyckte att det här verkade fantastiskt, och att det kanske var någonting för Lindlöven att få igång. Vi sydde ihop en grupp parter som alla är engagerade i det här, nämligen Parasport, Svensk hockey, Rehab i Örebro och Lindesbergs kommun. Alla är med på det här, säger Öhman.

En enda spelare

Nu är allt som krävs för att komma igång fixat: både istid och kälkar. Men än så länge finns det bara en enda spelare, och det är Emil.

– Det är Emil och några till som är intresserade. Det är inte många lag som finns i Sverige, så vi hoppas på ett stort upptagningsområde så vi får ihop ett lag, säger Arne Öhman.

Vill tjäna pengar på kälkhockey

Även om Emil är ensam så ser han fram emot och få spela, och den stora drömmen, ja den finns alltid där.

– Jag skulle vilja vara med i OS, spela seriespel, och tjäna massa pengar.

Tror du att du kommer tjäna pengar på kälkhockeyn?

– Ja, säger Emil och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paraidrottare i Örebro

Mer i ämnet