Foto: SVT

Fredriksson laddar upp inför Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Simmaren Mikael Fredriksson från Lindesberg gör sig redo för Paralympics. Om bara några dagar åker han för att tävla i Rio.

På fredag åker Mikael Fredriksson till Rio för att delta i Paralympics i Brasilien. Det är andra gången han deltar i Paralympics. Första gången, 2012, slutade han som sexa i finalen på 50 meter ryggsim. Och han har siktet högt inställt.

– Jag har tränat fyra år till så det vore väl synd att bli sämre än sexa, skojar han.

Paraidrottare i Örebro

– Nej, men mitt mål är att simma så fort och bra jag kan. Då vet jag att det kan bli bra, lägger han till.

Filar på formen

Delar av simtruppen åker till Rio redan idag, måndag, men för Mikael återstår det några dagar innan avresa. Träningen hemma i Sverige pågår in i det sista.

– Det känns bra. Än så länge stämmer det inte helt hundra, men det är som det ska vara. Det är några pusselbitar som saknas i mitt startmoment så att jag blir så explosiv som möjligt. Nu är det viktigt att hålla träningsplaneringen och inte lägga av bara för att det är dags att åka snart, säger han.

Mikael Fredriksson har han redan hunnit med att besöka Paralympicsarenan, och han har ett gott intryck, berättar han.

– Eftersom det är en hall bara för simning och inte simhopp också som det brukar vara så kommer publiken närmare bassängen, det är kul.

Mikael tävlar till vardags för Göteborg sim och i Paralympics ställer han upp i 50 meter frisim, 50 meter ryggsim och 150 meter medley.

Tävlar 10 september

Mikael Fredrikssons första tävlingsdag är den 10 september, och han stannar i Brasilien till den 19:e september. Förhoppningen är att hinna se lite mer än simarenan.

– Jag vill gärna se lite andra tävlingar också, så det ska jag försöka med, säger han.

Paralympcs pågår mellan 7 och 18 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paraidrottare i Örebro

Mer i ämnet