Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Nagelbitare för Emil i pingisen

Uppdaterad
Publicerad

Förlust i första pingismatchen mot Polen, men vinst mot Storbritannien i den andra. Örebroaren Emil Andersson får uppleva liknande nagelbitare som i London 2012.

Bronsmedaljören från Paralympics i London 2012, Emil Andersson, hemmahörande i Örebro, får invänta dagens gruppspelsresultat efter sina två första spelade matcher i Rio.

Det blev en tuff femsetare i den första mot polacken Marcin Skrzynecki med förlust som följd.

Paraidrottare i Örebro

Avancemang inte självklart

Men Emil vann den andra mot britten Ross Wilson, och kan fortfarande komma både etta, tvåa och trea i gruppen. Men det står klart först efter fredagens matcher om resan fortsätter mot kvartsfinal  för Emil i klass 8.

-Men det ser ganska ljust ut. Jag har totalt minus en boll och då måste det bli ett visst resultat, och att Ross vinner med 3–2 i sin match, för att jag ska sluta trea. Så tre snabba set för Ross, eller 3–1, vore skönt, så att man slipper bli nervös, säger Emil Andersson till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paraidrottare i Örebro

Mer i ämnet