Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Örebro kommuns förskolechef Zandra Ahkolia berättar om föräldrarnas reaktioner i klippet. Foto: Ella Daneshmand/SVT

Förskolechefen i Örebro kommun: ”Klart det växer en oro”

Uppdaterad
Publicerad

I samband med söndagens skottlossning i Varberga, har tre förskoleavdelningar fått hålla stängt under måndagen. Över 200 barn har berörts.

Tredje skottlossningen på kort tid i Varberga. Senast i söndags kväll skedde två dödskjutningar på en skolgård belägen mellan tre av kommunens förskolor i området.

– Det är en oroväckande utveckling och det är klart det växer en oro som vi behöver ta hand om på olika sätt. Vi behöver bland annat arbeta med att trygga personalen, säger Zandra Ahkolia som är förskolechef i Örebro kommun.

Dödsskjutningarna i Varberga

Plats på annan förskola

Under dagen har de föräldrar som haft möjligheten hållit sina barn hemma, resterande förskolebarn har välkomnats till en annan avdelning där deras förskolelärare funnits på plats.

Polisavspärrningarna togs bort under förmiddagen och polisen har gett klartecken för att hålla förskoleverksamheten öppen under tisdagen.

Pratar man med barnen om vad som händer? Hör Zandra Ahkolia besvara frågan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningarna i Varberga

Mer i ämnet