Byggnationen av BRT-systemet på Rudbecksgatan. Foto: SVT

Nytt beslut: Ingen folkomröstning om snabb-bussar i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen folkomröstning om de nya omdiskuterade snabbussarna i Örebro. Det stod klart efter kommunfullmäktiges beslut på onsdagen.

Utbyggnaden av BRT-systemet i Örebro har diskuterats flitigt bland både allmänhet och politiker. Nu har kommunfullmäktige i Örebro fattat beslut om att det inte blir någon folkomröstning om det nya transportstystemet.

Det var minoriteten i kommunfullmäktige, Liberalerna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Örebropartiet som krävt en så kallad minoritetsåterremiss. Därför har frågan om folkomröstning tagits upp igen i  kommunfullmäktige.

Men idag röstade Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet ner förslaget om återremiss.

Liberalerna skriver i ett pressmeddelande att de ska skicka in en överklagan av beslutet till Förvaltningsrätten.

I klippet nedan får du reda på mer om alla turer kring snabb-bussarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snabbare och mer effektiv transport för Örebroarna menar förespråkarna, dåligt genomtänkt och dyrt menar kritikerna. Här är turerna kring snabb-bussarna , eller BRT, som står för Bus Rapid Transit, i Örebro. Foto: Storyblocks

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BRT i Örebro

Mer i ämnet