”När en dödsskjutning sker så är det en tragedi” säger Niclas Persson till Karolina Wallström efter hennes utspel. Foto: Fredrik Welander

Kritik mot Liberalerna i Örebro efter utspel: ”Oansvarigt och oanständigt”

Publicerad

Miljöpartiets kommunalråd Niclas Persson är mycket kritisk till Liberalernas utspel om att en kriskommission bör tillsättas efter dubbelmordet i Vivalla tidigare i veckan. I ett eget utspel kallar det hela oanständigt och menar att målet endast är att plocka politiska poäng inför valet.

Niclas Person tycker att Karolina Wallström (L) insinuerar att fel har begåtts och att det förebyggande arbetet misslyckats i sitt utspel till media.

– Att underkänna och osynliggöra allt det hårda arbete som görs av många inom föreningslivet, av engagerade medarbetare i kommunala ÖBO och Västerporten, inom socialtjänsten och på andra håll är direkt oansvarigt, säger Niclas Persson (MP) i ett pressmeddelande.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Ett bakslag för kommunen

Han menar att dubbelmordet är ett bakslag för bostadsområdet och för kommunens brottsförebyggande arbete, men inget bevis på att allt som görs är misslyckat.

– Liberalerna gör bättre i att komma till viktiga möten i kommunstyrelsen, hellre än att i efterhand ropa efter en kriskommission när något tragisk som detta har skett, säger han i pressmeddelandet och fortsätter:

– Det är oanständigt att använda en tragedi där människor har förlorat livet för att göra utspel i valrörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet