I klippet kan du höra Daniel Welin berätta mer om hur krogbranschen drabbas. Foto: Beatrice Emmerik/SVT, Ingvar Karmhed/TT

Krögaren vill se en långsiktig planering från regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens nya alkoholregler slår hårt mot krogarna i Örebro. Flera av dem har nu valt att stänga tillfälligt – och personal permitteras också.

– Man ser 15 år av sitt liv försvinna ur händerna, säger krögaren Daniel Welin.

I veckan kom regeringen med besked att det från och med nästa vecka är stopp för att servera alkohol från klockan 22 på barer, restauranger och pubar. Tanken är att smittspridningen av coronaviruset ska minska.

Daniel Welin har jobbat i krogbranschen i många år. Han är delägare i Laweka-gruppen, som driver flera av Örebros krogar.

Coronaviruset i Örebro län

Efter regeringens besked tog gruppen beslut om att stänga nattklubbarna Frimis och Strömpis tillfälligt, eftersom krogarna tjänar pengar på alkoholförsäljning just efter klockan 22.

NA var först med att rapportera att de två nattklubbarna stänger, och tidningen skriver också att Ritz gjort samma val.

Brev till finansminstern

Daniel Welin har skrivit ett öppet brev till finansminister Magdalena Andersson, där han efterlyser en mer långsiktig planering för krogbranschen.

– Jag tror att det är viktigt nu med väldigt snabba och tydliga besked. För branschen lider väldigt mycket.

– Vi kommer inte kunna klara det här på egen hand, säger han.

Finansminister Magdalena Andersson har nu öppnat upp för att krogbranschen kan få extra stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet