En man som tidigare var anställd på förskolor i Lindesberg är häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Foto: SVT

Misstankarna mot timvikarien har stärkts

Uppdaterad
Publicerad

Den förskolevikarie som suttit häktad misstänkt för ett fall av våldtäkt mot barn, omhäktades idag. Enligt tingsrätten har misstankarna mot mannen stärkts.

Den man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för våldtäkt mot barn på en förskola i Lindesberg omhäktades idag. Enligt Örebro tingsrätt har misstankarna mot mannen stärkts. Mannen nekar fortfarande till brott.

LÄS MER: Förskolevikarie häktad för våldtäkt mot barn

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Mannen har jobbat på flera olika förskolor i kommunen och är misstänkt för våldtäkt mot ett barn vid ett tillfälle. Händelsen ska ha ägt rum den 18 april. Efter att han häktats har fler anmälningar kommit in till polisen, men dessa är han inte misstänkt för i nuläget. En av förundersökningarna har lagts ner.

Fler vittnen ska nu förhöras och åklagaren Anna Berg har till den 2 juni på sig att väcka åtal. Mannen har suttit häktad på sannolika skäl misstänkt sedan början av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Mer i ämnet