Foto: Jesper Mattsson/SVT

Nya kommunalråd invalda i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

För knappt två veckor sedan blev det klart att M, SD, KD, L och LPo kommer att styra Lindesbergs kommun kommande mandatperiod.

Nu står det klart vilka som tillträder som nya kommunalråd från och med 2023.  

När kommunfullmäktige sammanträdde för en månad sedan valdes Arnold Bengtsson (S) överraskande på nytt till ordförande i kommunfullmäktige – mitt framför näsan på förhandsfavoriten Monika Klockars (M).

Under måndagskvällen höll Bengtsson i ett nytt KF-sammanträde och då var dags att rösta fram nya kommunalråd samt ordförande till kommunstyrelsen.

Valet 2022 Örebro län

Tomas Klockars (M) blir ny KSO

Den senare posten gick till moderaten Tomas Klockars. Vice ordförande i kommunstyrelsen blir Sverigedemokraternas Tom Persson.

Övriga kommunalråd blir Lillemor Bodman (M), som röstades in som ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt Jari Mehtäläinen (SD), som ny ordförande i socialnämnden.

Socialdemokraten Bengt Storbacka, som under förra mandatperioden var kommunstyrelsens ordförande, blir nytt oppositionsråd tillsammans med Magnus Storm (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet