• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Hur lång tid ombyggnationen av bron kommer att ta är oklart. Foto: Tilal Altaib/SVT

Ombyggnaden av Skebäcksbron skjuts upp

Kommunen hittar ingen bra lösning för hur utryckningsfordon snabbt ska ta sig fram om Skebäcksbron stängs. Därför skjuter man nu ombyggnaden på framtiden.

Den planerade stängningen av Skebäcksbron på Öster i Örebro skjuts upp. Anledningen är att man inte hittat en bra lösning för hur utryckningfordon och kollektivtrafik ska ledas om medan bron är stängd.

Planerna är att bredda Skebäcksbron för dubbelriktad fordonstrafik och dessutom få plats för gång-och cykelbana på båda sidor.

Hela projektet kommer ta flera månader, exakt hur lång tid är inte klart. Hur mycket projektet kommer kosta är inte heller klart. Kommunen beräknar ett belopp på 10-12 miljoner kronor.

Byggstarten planeras nu till hösten 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer