Helena Gullberg är stabschef i Örebro kommun. Foto: SVT, Stian Lysberg Solum/TT

Örebro kommun trappar upp för att förhindra smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

På grund av att antalet bekräftade covidfall ökar markant i Örebro kommun vidtar kommunen åtgärder. I ett pressmeddelande meddelar kommunen att stabsarbetet nu intensifieras för att förhindra smittspidning.

Just nu är Örebro den kommun i länet som har högst antal smittade per 1000 invånare. Enligt den senaste uppdateringen från Regionen på torsdagen har kommunen 11,56 bekräftade covidfall per 1000 invånare (se faktaruta för antal fall i länets kommuner).

”Det här är en varningssignal som vi i Örebro kommun tar på största allvar”, säger Helena Gullberg stabschef i Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Örebro län

Med anledning av situationen uppger kommunen att resurserna i den centrala staben har utökats. Kommunen har också ökat återkopplingen till de olika kommunala verksamheterna.

”Det ligger ett stort ansvar på chefer i kommunen att leda sina verksamheter på ett smittsäkert sätt, vi måste göra allt vi kan för att bidra till minskad smittspridning. Vi har en viktig roll att se till att riktlinjer och rekommendationer följs och att själva föregå med gott exempel. Och vi förutsätter att vi har alla örebroare med oss i utmaningen i att hålla i och hålla ut, säger Helena Gullberg, stabschef i Örebro kommun.

Antal bekräftade covidfall per 1000 invånare i Örebro läns kommuner

Örebro:

11,85

Totalt antal fall: 1848

Degerfors:

11,66

Totalt antal fall: 112

Kumla:

11,06

Totalt antal fall: 241

Karlskoga:

10,51

Totalt antal fall: 319

Hällefors:

10,46

Totalt antal fall: 73

Laxå:

10,21

Totalt antal fall: 58

Lindesberg:

8,33

Totalt antal fall: 196

Askersund:

7,28

Totalt antal fall: 83

Hallsberg:

6,64

Totalt antal fall: 106

Lekberg:

5,71

Totalt antal fall: 47

Nora:

3,27

Totalt antal fall: 35

Ljusnarsberg:

2,11

Totalt antal fall: 10

Källa: Region Örebro län. Siffrorna uppdaterades under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet