Polisen stänger ned mottagningen i receptionen i Lekebergs kommunhus. Foto: Åsa Svennebäck/SVT / Johan Nilsson/TT

Polisen stänger sin mottagning i Lekeberg – efter ett år

Publicerad

Tanken var att komma närmare invånarna i Lekebergs kommun men på grund av väldigt få besök väljer man nu efter drygt ett år att stänga ned mottagningen. I måndags hade de öppet för sista gången.

Sedan i mars förra året har polisen haft en mottagning öppen i receptionen i kommunhuset i Fjugesta varje måndag. Där fanns möjlighet för invånarna att träffa polisen och bland annat göra polisanmälningar.

Men på grund av för få besökare väljer man nu i stället att rikta resurserna till en mer operativ verksamhet.

– Vid flera tillfällen har det inte varit några besök alls och mycket av det som kommit in får vi in andra vägar också. Då kommer frågan varför vi ska stå i receptionen när det finns annat att göra, säger Pär Nylén, gruppchef på polisen i Örebro.

Han menar att arbetstimmarna för poliserna inte blir effektiva.

– Det blir väldigt statiskt. Då är det bättre att vi jobbar operativt och uppsökande med den tiden än att vi står i kommunhuset, säger Pär Nylén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.