Foto: SVT

S i Hallsberg backar – men är starkaste fästet i länet

Publicerad

Socialdemokraterna i Hallsberg följer rikstrenden och backar i valet. Trots det är man det starkaste S-fästet i länet, något att glädjas åt trots allt menar kommunstyrelsens ordförande.

Två tappade mandat är inget lysande resultat för Socialdemokraterna i Hallsberg. Ingen katastrof heller om man ska tro kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson.

– Hallsberg följer rikstrenden där Socialdemokraterna tappar, konstaterar han. Trots det ser vi ut att vara den starkaste Socialdemokratiska kommunen i länet vilket är glädjande.

Har regerat i minoritet

Under mandatperioden som gått har partiet regerat tillsammans med Miljöpartiet i minoritet.

– Det har fungerat bra i det stora hela, menar Magnus Andersson. Man får jobba mycket med att presentera och diskutera förslag för att de ska gå igenom men det har funkat bra ändå.

Nobbar Sverigedemokraterna

Han erkänner att det skulle vara trevligt att regera i majoritet men när den förre samarbetspartnern MP tappar ett mandat blir det till att närma sig någon eller några av partierna i Alliansen om det ska bli möjligt.

– Vi för diskussioner brett just nu, säger han, så vi får se hur det blir. Om en vecka borde vi kunna presentera ett resultat. Det är bara ett parti som är uteslutet som samarbetsparti för oss just nu och det är Sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna tappar – men är trots det starkast i länet i Hallsberg. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet