SVT Nyheter Örebro dokumenterar: Länsbornas liv under coronakrisen

En ovanlig vardag – Örebro

En ovanlig vardag kan innebära att man inte har möjlighet att säga farväl till nära och kära. Så här skriver Nea Axelsson Wijkström:

Den 24 april 13:00 var det begravning för min sambos syster som i mars gick bort i cancer. Hon insjuknade i december men beskedet om cancer kom senare, hon blev 43 år. Min sambo var på begravningen men inte jag då jag är i en riskgrupp, istället fick jag se begravningen livesänd. Det kändes otroligt jobbigt att inte få finnas där för min sambo på begravningen, men är glad att jag ändå kunde ta del av den även om det blev på ett annorlunda sätt.

Fotograf: Nea Axelsson Wijkström Datum: 24 april, ca 13:00 Plats: hemma i Pålsboda

Så här kan man också tillbringa en solig dag:

En pool är i fokus och i förgrunden syns ett par fötter som ser ut att tillhöra en person som solar.
En av flera fridagar från arbetet inom rättsvårdande myndighet. Avnjuts med fördel i solstolen. Lika varmt i luft såväl som vatten (26 grader), skriver insändaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Turista genom fantasin

Jag jobbar hemifrån nu med de uppdrag där det är möjligt, i min roll som IT-Konsult. Just denna dag så sjukskrev jag mig p.g.a. hosta och förkylning men videon ger en liten inblick i min vardag.

Jag är en social person, både i mitt arbete och i mitt privatliv, vilket gör att jag påverkas negativt av denna situation vi nu befinner oss i.

Då social distansering påverkar mig mentalt så försöker jag att vara kreativ samt bjuda på mig själv som ett sätt att hantera denna sociala distanseringen, detta genom att ha naturvideos på tv:n i bakgrunden men även genom att sätta mig i några minuter för att fika framför de underbara vyer som presenteras via tv:n.

(Texten är något kortad, reds. anm.)

Foto och medverkande: Ivan Ponce Godocito

Torsdag kl 08.23

En butik i andrahandsbranschen i Örebro tar inga risker.

Måndag kl 07.56.

Tid för hantverkande. En målare har parkerat tjänstebilen på planen utanför konserthuset i Örebro. När nu evenemangen är inställda kan de arbeta ostört. Piffa upp för en tid efter coronapandemin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

När det är konkursutförsäljning på MQ på Marieberg Galleria gäller väl inga avståndsregler eller....?